Hej i gen

Hej
I dag har jag börjat jobba, trivs bra mycket att göra (jätte stort område). Men det är kul! :)
Jag tänkte skriva ett inlägg om hur fantastiskt lika vi människor faktiskt är och vilka underbara människor det finns här i världen. Har börjat lära känna en tjej som heter Emelie. Hon gillar att resa precis som jag, hennes föräldrar har skilt sig precis som minna. Hon skriver också. Är lika possitiv och glad om inte gladare :) Enda skillnaden är att hon bor i en helt annan stad. Och det just av slumpen helt fantastisk, saker och ting kanske börjar ordna sig i livet. Jag hoppas bara jag får träffa henne snart. Hon kan verkligen bli en livskamrat. Emelie här är en dikt till dig,


Människor vandrar runt

 

här på vår jord

 

vita, svarta, gula och röda

 

alla är vi ändå lika

 

vi vill alla ha

 

må bra

 

och leva gott

 

villkoren är olika

 

orättvisan finns överallt

 

vi längtar och behöver gemenskap


Emelie du och jag är lika


och jag ser framemot att  lära känna dig


Vi kan bygga något stort tillsammans du och jag


Det vill jag i alla fall hoppas du också vill

Midsommar firande vid storforsen

Hej i gen!
I går åkte jag och Lars till storforsen, för att grilla och ha lite trevligt. Vi hade riktigt trevligt faktiskt, vädret klarnade upp rejält på eftermiddagen. Och det blev inget regn som vi trodde. Åt gott och ingen alkohol bättre kunde det inte bli, man behöver ju inte dricka alkohol bar för att det är midssommar. I morgon väntar storstädning och Boewling. Sen ser jag framemot att börja jobba på Måndag.
/ Jakob

Försök inte tysta en demokrati.

Anledingen till att jag skriver de här inlägget är en händelse i mitt liv, en händese som fått mig att begripa vad ordet demokrati betyder för mig. Hösten 2010 började jag som jag skrev på Grennaskolan. En skola som skulle förändra min syn på livet och det samhälle jag lever. Vad som är rätt och vad som är fel. TYCK INTE SYND OM MIG NÄR NI LÄSER DET HÄR FÖR JAG ÄR INGET OFFER.
Det hela började lite lätt under hösten ett flertal individer gav sig på mig och utnyttjade mina svagheter för nöjets skull. Pekade på mina misstag. Kan tyvär inte skriva namn efterssom perssonerna i fråga inte blivit dömda. Det började med kommentarer som påpekade minna fel. Och därför skulle jag utifrån deras syn på moral inta ha samma rättigheter som alla andra. Efterssom jag visade att jag accepterade det, fortsatte det och gick snabbt över till våld. Jag kommer i håg en metod som dom kallade låten vilket innebar att dom fick slå och sparka mig under en hel låt. Jag trodde det var rätt, blev lurad av själva principen. Slag och sparkar fortsatte in på vårterminen. När jag tar osst säger X till mig du får inte ta Ost. Jag ifrågasätter och får då veta att jag inte har samma rättigheter som dom andra. Det var bara en liten sak i mängden som fick mig att polisanmälla. Naturligtvis fick jag skit för att jag gjort rätt och anmällt minna såkallade "vänner". Förstår inte hur folk tänker. Är det rätt att piska någon med läderbälte år 2011 i en demokrati. Återkommer som sagt, fråga gärna om ni vill veta något mer.
Jag kan återkomma med mer dokument om fallet senare och hur rättsprocessen gick
Utifrån den här händelsen vill jag säga håll inte tyst, för du lever trotts allt i ett demokratiskt samhälle inte i en diktatur eller anarki. Kommentera järna.
Mvh
Jakob
Visa fler inlägg