Bra bild


 
Tog denna bild på NSPH:s affisch för ett tag sen och bilden säger mer än tusen ord. Ni kanske har sett den förr, jag delade den tidigare här på bloggen. Men det är säkert många som inte har sett bilden.
 
I vår samtid behandlas psykiskt instabila ibland som djur eller barn. Jag har många minnen från hur folk behandlat mig illa och på ett mycket förnedrande vis använt mina funktionssätt som något negativ för deras egen "vinnings" skull. Någonting jag upprörs över. Dv.s när man förminskar andra människor för att man tror att man själv vinner på det. Jag känner att dessa människor är förlorare. Jag känner att jag är en vinnare varenda gång jag berättar hur jag har blivit behandlad, vinner jag och jag känner att jag bidrar för jag tänker att det aldrig mer ska hända igen. Jag ser mig själv inte som ett offer jag ser mig själv som en överlevare. 
 
Jag har också bra erfarenheter där folk ser mig som en människa och inte som en sjukdom. Jag älskar det friska och jag tycker om mina medmänniskor. Människor som bryr sig och frågar hur jag mår. Även om jag kan bli bättre på att fråga hur andra mår så uppskattar jag det. Jag uppskattar också när jag får konstruktiv kritik. När jag var yngre kunde jag inte ta kritik. Idag ser jag kritik som något fint och ödmjukt. 
 
Jag lånar bilden och lägger upp den på bloggen. Kanske får ni er en egen tankeställare. I vilket fall önskar jag er en riktigt fin dag.
 
Att jag själv ser de friska och sunda i mitt liv och mina drömmar tror jag är viktigast. För man kommer långt med vilja och man får kämpa. Livet är ingen dans på rosor. Jag har ändå kommit ganska långt med min vilja att förändra och jag hoppas komma ännu längre.