Emerich Roth öppna brev

Varje år påminner jag er läsare om Emerich Roth som under 22 år vigt sitt liv åt att föreläsa för ungdomara om hat och våld på skolor. Här är ett brev som han skriver i DN. 
 
 
I brevet skriver Emerich Roth:
 
" Nyligen valde 13 procent av den svenska väljarkåren att lägga sin röst på Sverigedemokraterna, ett parti:

som på 1990-talet var lika öppet nazistiskt som Svenskarnas parti är i dag

vars företrädare på 1990-talet uppträdde uniformerade under hakkorsfanor

vars företrädare inte tvekat att beväpna sig med järnrör

vars företrädare strax före valet har avslöjats med djupt rasistiska åsikter och uttalanden

vars företrädare en tid före valet fotograferats med en hakkorsbindel på armen

vars partiledare likt en papegoja säger att roten till allt ont är invandrarna.

Det otänkbara har blivit tänkbart för 13 procent av väljarkåren.

Hitler och nazisterna blev också valda i demokratiska val, men inte så länge de sprang omkring som en galen mobb och slogs med kommunister på Tysklands gator och torg. Det var när de förstod att klä sig i uniform och underkasta sig militärisk disciplin som de vann förtroende och röster. I dag vinner inte uniformer och stöveltramp några röster, men det gör stiliga kostymer, kammade hår och välvårdat språk. Röster vinner man också om man får höras i radio och synas i tidningar och i tv, och man får synas på stadens gator som vanliga män."

Den 27 januarit har det gått 70 år sen Auschwich befriades. Vi får aldrig nånsin glömma!!

En solskenshistoria!

Idag blev jag riktigt rörd. Min vän Daniel, har blivt så inspirerad av "Min historia för att hjälpa andra" så nu vill han hjälpa föräldrlösa barn i sitt närområde i El salvador, Centralamerika där han kommer ifrån. Barnens föräldrar har lämnat landet illegalt. Jag hoppas och ber för att föräldrarna fortfarand är vid liv. Men barnen behöver nu er hjälp! Barnen behöver mat på bordet. Det här är inget skämt eller något Nigeriabrev. Det här är min vän som sitter precis bredvid mig, han vill hjälpa andra:
 
"My friend Marvin Caceres asked me a couple of days ago if I could help these kids. They are living on their own, without parents. They need money to live. So I am now trying to raise some money to send them. Every coin is helpful...

I have created a Paypal account (daniel.gonzalezgrande@gmail.com). For swedish friends that want to help I have Swish 0703151452.

Get in touch with me if you want more info.

The money will be sent to Marvin Caceres (he live next to the kids). He will use the money to buy them food an other nessesary stuf."

https://www.facebook.com/video.php?v=10203896927840327

 

Visa fler inlägg