Vi lär oss genom vardagliga samtal

I veckan har jag haft fullt upp med massor av olika seminarier både i skolan och utanför skolan.  

Igår kväll var jag på seminariet "Hållbara människor utvecklar hållbara samhällen" på ABF, jag tycker formuleringen nedan är bra och det var precis vad vi gjorde igår tillsammans. Jag är lycklig över att jag gång på gång får möjligheten att lyssna till och diskutera frågor som jag brinner för, från olika vinklar och perspektiv. Att jag lever i en demokrati, där alla människor förtjänar respekt och yttrandefrihet. Jag tror man lär sig bäst genom det vardagliga och viktiga samtalet. 

"Vi måste våga prata om psykisk ohälsa, för att öka kunskapen och få fördjupad förståelse för våra olikheter. När vi vet mer vågar vi också fråga mer. Då kan vi ta "död" på fördomar och bryta isolering. Det leder till bättre möten mellan människor, professionellare behandling i vården och mindre diskriminering i samhället. Något som kan minska utslagning och rädda liv. Välkommen till ett samtal om att vara människa."

http://ac.hso.se/InformationPress/Nyhetsarkiv/SEE-veckan-Hallbara-manniskor-utvecklar-hallbara-samhallen-/

Jag är ödmjukt tacksam över att människor väljer att dela med sig så innerligt och att vi faktiskt kan diskutera framtid och långsiktig hållbarhet. Framförallt att vi lär oss av andra människors erfarenheter.

 
 
 

Mys stämning på #ABF Umeå ikväll blir det seminarium om att vara människa.

Ett foto publicerat av Jakob Lindén (@jakoblinden) Sep 16, 2015 kl. 8:58 PDT