Guds goda vilja

För ungefär två veckor sen hände det Gud såg mig. En solskenshistoria.

Idag var jag med om något liknande. 

Brukar inte lägga pengar i bössor (jag bidrar på annat sätt), men när jag ser logotypen #Barncancerfonden svider det till i hjärtgropen.

Kommer på att jag har några ynka enkronor som länge legat lösa i min jackficka. Jajaja jag får väl ge bössan en chans och hoppas att mitt bidrag kan göra skillnad tänker jag.

Den här gången var trisslotterna slut, så jag köpte en annan lott och tro det eller ej men jag vann tillbaka hela köpet igen. Jag trodde först att jag vunnit 40 kronor, då jag inte kände till systemet i det nya lotteriet. Men det visade sig att jag hade vunnit 50 kronor. 

Det finns religiösa krafter involverade här. 

Bibeln säger i 2 Korinthierbrevet 9:7 Var och en skall ge som han har beslutat i sitt hjärta, inte med olust eller av tvång, ty Gud älskar en glad givare.

Bibeln säger i 2 Korinthierbrevet 8:12  Har någon bara den goda viljan, så är han välkommen med vad han har och bedöms inte efter vad han inte har.

Var och en skall ge utifrån sina förmåga! 

Jag har kassörskan som vittne om ni kräver bevis.

Men min tro handlar inte om att bevisa, den handlar om att leva upp till samvetet. 

Att hjälpa utan att önska någon motprestation lönar sig uppenbarligen. För jag önskade egentligen ingenting när jag köpte lotten, jag köpte lotten på ren impuls och vann. 

 
 

Djävulsdansen

Jag har inte fått diagnosen bipolär sjukdom, men kan ändå känna igen mig mycket från min egna ohälsa och depression.
 
Det är svårt när sjukdomen tagit över kroppen. Men det går att leva ett liv efter och det blir bättre. Det finns alltid hjälp att få även om resan kan vara lång och bökig.
 
Dock upplever jag inte alltid att psykiatrin fungerat. Jag upplever också att jag kunde få ut mer av den "vård" jag fått på HVB hem och olika institutioner. 
 
Man jobbar fortfarande med bestraffning och skuldbeläggande av psykiskt instabila (vilket kan göra att sjukdomen försämras) och det vill jag vara öppen med.
 
Resursers så som psykologhjälp saknas inom så väl privat som offentlig vård trots att HVB-hemmen får tusentals kronor varje dygn för att behandla.
 
Även om jag också vill vara öppen med att jag fått bra vård och uppskattat bemötande från kompetenta människor.
 
Jag tänker inte hålla tyst om någonting som är så viktigt för oerhört utsatta människor. Jag tänker ge min uppriktiga röst och erfarenhet till människor som lider i tysthet.
 
Du som mår dåligt eller är anhörig har rätt (enligt lag) att få hjälp, varje kommun ska också ha en anhörighetskonsulent. 
 
Se Djävulsdansen ni måste ta er tid att titta på den. Ta hand varandra. Kram!
 

En solskenshistoria

Vänner jag vill gärna dela med mig av en liten solskenshistoria som hände mig tidigare i vecka i en matbutik. - Ursäkta har du swisch. - Ja visst har jag det. - Jag glömde kortet hemma, skulle jag möjligtvis kunna swischa över dej pengar. - Absolut, säger jag (och tänker på de gånger jag själv glömt eller tappat mitt kort). Jag betalar och killen köper en trisslott till mig som tack för hjälpen. Jag vinner 60 * 2. Finns ett bibelord som säger "Du skall ge och du skall få". Och jag tror på karma. Ta hand om varandra och gör bra saker mot den du möter, för du vet aldrig vad du får ut av den goda sakens skull.
 
Visa fler inlägg