Nu finns gratis terapi för dig med shoppingberoende eller privatekonomisk ångest

Har du känt dig maktlös? Tar beroendet över din inre drift? Blir dina handlingar lätt impulsiva och oberäkneliga? Har du ett orimligt och okontrollerat behov? Råkar du använda ditt kreditkort till max?

I så fall har du svårigheter. Du är inte ensam. Vem som helst kan drabbas man som kvinna. Det är svårt att uppskatta hur många svenskar som är drabbade, då mörkertalet är stort för att många inte vågar prata om en tabubelagd och svår problematik. En problematik som slår hårt mot den enskilde. Beroendet kan vara en viss form av bekräftelse, att vilja passa in i normen att vilja bli sedd och älskad med materiella ting. Istället för att acceptera sig själv precis som man är.

Shopaholic/ Shoppingberoende är ingen specifik diagnos men kopplas ofta till andra diagnoser t.ex. tvångssyndrom mani osv.  

Shopaholic har egentligen ingenting med hur mycket pengar du spenderar att göra, det handlar om vilken tid du lägger ned på saker som du egentligen inte behöver.

Det räcker med att du uppfyller något av ovanstående symtom för att vara drabbad.

Du undrar säkert vad du kan göra om du känner igen dig och det finns massor av saker som just du kan göra.

Ta en promenad, använd is (någonting som lindrar ångest som kan bli en följd av symtomen). Begränsa dina tillgångar, undvik att falla för reklam, bestäm vad som är viktigt i ditt liv, dvs. vad du behöver ägna din tid åt. Börja gå i terapi. Sälj dina gamla prylar och investera i något nytt utan någon kostnad.

Du behöver absolut få coaching i hur du hanterar ditt beroende, du behöver någon som frågar hur du mår och som är intresserad av att följa upp ditt välbefinnande för din egen skull. Advisa erbjuder nu kostnadsfri terapi för just dessa typer av problem. Ta första steget idag, våga sök hjälp för det är aldrig försent att göra en förändring i ditt liv. Du gör din ansökan här. Glöm inte bort att du aldrig är ensam. Du kommer att må bättre. Låt dig inte kontrolleras för bara du bestämmer över ditt liv.