Psykiatri - dödens industri

28 mars ·  

"Mycket intressant dokumentär om psykiatrin. Skrämmande hur psykiskt sjuka människor behandlats som djur genom historien. Jag tror mycket har blivit bättre och blir bättre inom psykiatrin. Bättre vård mindre tvång.

I dag kan före detta patienter och patienter på ett helt annat vis berätta om sina erfarenheter av vården förhoppningsvis utan rädsla för repressalier.

Just när vi berättar är vi med och påverkar. Jag anser att jag idag har ganska stor möjlighet att påverka min vård. Sen är det ju tyvärr någon annan som bestämmer och så har det varit lite för länge i mitt fall. Den bästa vård tror jag sker helt frivilligt.

Jag anser att jag och många andra patienter som sitter på rättspsyk för länge sen borde blivit utskrivna. Jag anser också (som jag skrivit i tidigare inlägg) att man fortfarande har en övertro på att dyra mediciner ska hjälpa. Men för min del har de antipsykotiska mediciner jag fått under tvång stjälpt mer än hjälpt. Däremot har mediciner som jag tidigare fått under frivillig vård hjälpt mig.

Idag anser jag att jag inte behöver några mediciner. Och skulle jag behöva mediciner vill jag själv kunna uppsöka en läkare för diskussion."

https://www.youtube.com/watch?v=Mc604cm991c&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2ZKAGLiG7wUsaz7FYIZo_I6hIdVPBr6drH87sV1wbuszJOBDFaV1ziQQI

 

Psykiatri Dödens Industri - YouTube

Denna fängslande presentation, som det har tagit två att producera, avslöjar den ödeläggelse som psykiatrin åstadkommit på alla områden i samhället. Chockerande filmklipp från arkiv och ...

www.youtube.com

 Jag vill poängtera att jag inte är ett större fan av scientologerna. Men en hel del som sägs i videon har dem tyvärr helt eller delvis rätt i. T.ex. hur psykist sjuka behandlats eller vanvårdats genom historien. Sen kan man ju alltid tycka att vissa saker är lite överdrivna. 


Visa fler inlägg