Sevärd dokumentär

Jag har sett dokumentären "Dom andra". Filmen handlar om några ungdomar i Norge som fått avslag på sina ansökningar om uppehållstillstånd. Filmen handlar om barn som väntar på den dagen de ska skickas till krigshärjade länder, barn med fruktansvärda historier. Filmen stärker mina värderingar ytterligare och får mig att skämmas över att den solidaritet jag växte upp med avtar. Filmen visar inte bara vad som sker i Norge, den visar en stigmatisering som sker runtom i Europa, ett system som dagligen kränker mänskliga rättigheter.

Man ska inte behöva vara apatisk för att få stanna i exempelvis Sverige! Jag känner att vi i en skrämmande takt går tillbaka till 1800-talets Sverige, ett extremt klassamhälle där människor inte var lika mycket värda. Kan jag acceptera det? NEJ! Hur visar jag att jag inte säger: "ja" till ett sådant land (ett land där alla människor inte är lika mycket värda)? Genom att rösta 2014. Ta parti ni också, låt inte extremismen vinna, låt inte propaganda vinna. Du kanske inte bryr dig, människor kanske inte är dig varmt om hjärtat. Tänk såhär, tänk om det vore din bror eller syster som blev utvisad till döden. För att vi accepterar en fullständigt egoistisk och oempatisk politik. Tänk också på att Sverige är ett stort och avlångt land med plats för nya städer och många oupptäckta platser. Tänk hur många som är ensamma och hur få människor som faktiskt bor i Sverige. Vill ni verkligen leva i ett själviskt, ensamt, kallt och uppdelat samhälle?

Se dokumentären via länken nedan: 

http://www.svtplay.se/video/1579080/dom-andra

Insändare "Tänk på det innan du dömer", NSD

Jag har skrivit ytterligare en insändare "Tänk på det innan du dömer" för tidningen NSD. Insändaren handlar om att inte döma, att alla har ett ansvar, att samhället blundar och att många människor står ut med mycket elände. Insändaren är inte baserad på personliga erfarenheter, men den är baserad på vad jag sett och ser i dagens samhälle. Jag har valt att vrida och vända på exemplet, så att du som läsare omöjligt ska kunna lista ut vems historia exempelet är grundat ifrån. Huvudsyftet med texten, är att vi alla ska tänka på vad vi gör och varför vi gör som vi gör. Läs den via länken nedan:
 
 
Insändaren kommer även att länkas på min hemsida, där du hittar fler artiklar som jag har skrivit
 
Sprid gärna vidare insändaren, så att fler kan läsa den. Uppmanar också till debatt. 

Nominerad till stipendium

Vad kul! Jag såg att jag blivit nominerad till stipendium igen. För mer information om stipendiet läs här. 
 

" Hej Jakob Lindén!
Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap vill gratulera Dig. Du har blivit nominerad till stipendiet Kompassrosen!

Stipendiekommittén, som leds av Konung Carl XVI Gustaf, har som mål att göra en genomgripande och professionell utvärdering av våra kandidater till stipendiet Kompassrosen. Vi kommer därför be Dig svara på nio frågor om Ditt ledarskap. Därtill kommer Du få skicka in ett personligt brev, ett cv samt kontaktuppgifter till tre referenspersoner. 

Vi ber att få återkomma till Dig med inloggningsuppgifter så att Du ska kunna skriva in dina texter i vår databas. 

Undrar Du över något som gäller stipendiet Kompassrosen eller nomineringen är Du alltid välkommen att ringa eller mejla. 

Läs gärna mer om Stiftelsen på vår hemsida www.ungtledarskap.se. Du hittar oss även på www.facebook.com/ungtledarskap. 

Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap "
Visa fler inlägg